Activiteiten

Wandelen, fietsen en zoveel meer!

Camping De Stropielekker is een prima uitvalsbasis voor iedereen die Zeeuws-Vlaanderen graag op de fiets of te voet verkent. Vlakbij zijn tal van aantrekkelijke knooppuntenroutes. De vergezichten in de polders zijn opvallend mooi. U ziet de verschillende gewassen bijna groeien.

Wie van de natuur houdt, komt aan zijn trekken bij de Dorpsweide in Zaamslag en het Eiland van de Meijer langs de Otheense Kreek. Hier vindt u struinnatuur. Dat betekent dat wandelaars ook de buiten de gebaande paden mogen gaan. Aan de kreek vindt u ook tal van vismogelijkheden.

Wie graag naar het strand gaat, kan naar één van de kleine strandjes langs de Westerschelde of vertrekken richting Breskens, Cadzand en Nieuwvliet, de drukke toeristencentra aan de Noordzeekust. In ongeveer 30 minuten bent u bij de mooie en populaire Noordzeestranden. Veel campinggasten waarderen de rust als ze eenmaal weer terug zijn.

Graag doen we nog enkele suggesties:

Terneuzen

Terneuzen ligt aan de Westerschelde en aan het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Hier passeren dagelijks de grootste zeeschepen. Vanaf de scheepsspottersplek aan de boulevard ziet u schepen haast rakelings voorbij varen. Bij het Portaal van Vlaanderen leert u alles over het imposante sluizencomplex. In Terneuzen is verder een (subtropisch) zwembad, een kinderboerderij, skihal en een speeltuin.

Axel

De watertoren in Axel is met ruim 60 meter één van de hogere watertorens in Nederland. Wie de 264 treden betreedt heeft een schitterend uitzicht over Zeeuws-Vlaanderen. Direct bij de toren ligt het Axelse bos, het bos op de Axelse Vlakte en het kunstbos. Verder kunt u in Axel een bezoek brengen aan streekmuseum Het Warenhuis. Voor de liefhebbers is er een achttien holes golfbaan. Houdt u van lekker eten? Dat treft! Axel heeft een divers aanbod goede restaurants.

Hulst

Hulst, één van de best bewaarde vestingsteden in ons land, wordt weleens de “meest Vlaamse stad" van Nederland genoemd. Een andere benaming is Reynaertstad, vanwege de rol die Hulst speelt in de verhalen van Reynaert de vos. Andere redenen om Hulst te bezoeken zijn onder andere de fraaie stadswallen en de Willibrordusbasiliek, die in 2009 tot de mooiste kerk van Nederland werd uitgeroepen.

Natuurgebieden

Het getijdenstrand van de Westerschelde ligt op ongeveer vijf kilometer afstand. Ook bekende natuurgebieden als het ‘Verdronken Land van Saeftinghe’ en 'Het Zwin' zijn goed bereikbaar.

Vlaamse steden

Steden als Brugge, Gent en Antwerpen zijn dichtbij. Brussel bevindt zich op ongeveer anderhalf uur rijden. In Wachtebeke, net over de grens, is een grote (gratis) speeltuin. Hier bent u verzekerd van een hele dag plezier!

De mogelijkheden zijn teveel om op te sommen. Goede restaurants, leuke activiteiten voor de kinderen of informatie over natuurgebieden; we helpen u graag op weg!

Terug naar de bovenkant van de website